SMS I DATORN

SMS i datorn, för pricksäkra meddelanden

Meddelanden som SMS kan skickas och tas emot på flera sätt. Allt hänger på vad du ska använda tjänsten till och hur

SMS i datorn, för att skicka till alla, till några eller en

Med SMS i datorn kan du enkelt och säkert skicka och ta emot SMS, välj det sätt som passar dig och ditt behov bäst. Oavsett vilken tjänst du väljer kan du enkelt göra dina meddelanden personliga och pricksäkra på ett säkert sätt.

 

SMS i datorn - webbverktyg

Med vårt populära webbverktyg kan du enkelt skicka SMS med väldigt hög kapacitet och tillgänglighet. Du kan bland annat enkelt skapa kontaktlistor, grupper och mallar, infoga personlig information, ex förnamn, importera telefonnummer och använda en egen unik avsändare, exempelvis ditt företagsnamn eller ett nummer.

Webbverktyget är lämpligt att använda för både enstaka SMS utskick som stora utskick till mängder av mottagare vid samma tillfälle, exempelvis för att skicka påminnelser, informera vid eventuella krissituationer, kalla in personal eller i marknadsföringssyfte. Som administratör kan du skapa flera olika inloggningar, ex för olika avdelningar eller kontor. Varje inloggning får en egen vy, med egen kontaktlista, meddelandelogg etc.

Med funktionen Inkorg kan du ta emot SMS direkt till verktyget, du kan välja atoreply på mottagna SMS och att aviseras på e-post eller SMS om att du har fått nya meddelanden i din inkorg. När du använder SMS i datorn via webbverktyget får du en väldigt bra och detaljerad uppföljning som kan filtreras, exporteras och visas grafiskt.

Webbverktyget är responsivt och kan användas likt en app genom att spara sidan på telefonen eller surfplattans hemskärm.

Har du ett system eller applikation kan du även integrera SMS funktionalitet via vår SMS Gateway.

 

SMS i datorn - via din e-postadress

SMS i datorn kan även användas som en tjänst för att skicka och ta emot SMS med hjälp av e-post och din befintliga e-postadress. All SMS-kommunikation hanteras då direkt från mailprogrammet. Du kan skicka SMS globalt och välja egen avsändare, antingen ett telefonnummer eller ett ord.

För att skicka SMS i datorn via epost gör du på precis samma sätt som då du skickar ett vanligt mail, men du adresserar lite annorlunda. E-postadressen du skickar till kommer se ut enligt principen "mobilnummer"@sms.genericmobile.se, mailet kommer då att konverteras och levereras som ett SMS av tjänsten till det angivna telefonnumret.

Med ett inkommande SMS-nummer kan du enkelt ta emot SMS direkt till din e-postadress, då kommer SMS in till din e-post precis som ett vanligt mail.

 

GENE2018_smswebbverktyg_no_start_end

Fler funktioner för SMS i datorn via webbverktyget

Meddelanden kan skickas utan fördröjning eller schemalagt till mottagare över hela världen, till svenska fastnätsnummer och till Minicall. Kapaciteten är en miljon meddelanden i timmen.

Skapa mallar

Skickar du ofta liknande meddelanden? Skapa mallar så att du kan arbeta snabbt och effektivt.

Valfri avsändare

Välj hur avsändare ska visas, antingen ett ord på maximalt 11 tecken eller ett telefonnummer.

Leveransrapport för alla meddelanden

Du får rapport på samtliga skickade meddelanden om de levererats till mottagaren eller inte. Leveransrapport kan både filtreras och exporteras.

Långa meddelanden

Skicka långa meddelanden, upp till 3060 tecken. Det motsvarar 20 SMS som sammanlänkas till ett enda hos mottagaren.

Flash-meddelanden

Flash SMS är ett meddelande som inte sparas på telefonen, utan raderas direkt efter meddelandet är läst. Passar exempelvis för engångslösenord.

Ta emot meddelanden

Med ett telefonnummer för mottagning av SMS är det möjligt att ta emot meddelanden.

Svara med kvittenslösning

Med en kvittenslösning kan mottagarna svara på dina meddelanden. Funktionen håller automatiskt reda på de meddelanden som skickats och kopplar ihop dem med rätt mottaget meddelande. Du kan skicka flera frågor till en och samma mottagare och vet alltid vilken fråga som besvarats.

Gör ditt meddelande personligt

Du kan göra dina meddelanden mer personliga genom att automatiskt lägga till exempelvis förnamn, kundnummer eller OCR.

Meddelande till fasta telefoner

Meddelanden som exempelvis SMS kan skickas till samtliga svenska telefoner. Om den fasta telefonen har stöd för SMS visas meddelandet som ett textmeddelande, saknas stöd läses meddelandet upp för mottagaren.

Meddelanden till Minicall

Behöver du skicka till Minicall-mottagare? Meddelandetjänsten kan med fördel användas till exempel till programmerade Minicall-mottagargrupper som nås på samma gång med ett enda meddelande.

Auto reply

Skicka automatiskt ett svar på mottagna meddelanden.

Stopplista

Telefonnummer i stopplistan tas automatiskt bort från dina utskick.