July 5, 2017

Nya möjligheter och justerade priser för Larm Modempool

Generic Mobile Larm Modempool används huvudsakligen för larmförmedling. Larm som förmedlas utan internetuppkoppling eller GSM-täckning, helt enkelt SMS-larm via det fasta telenätet. Tjänsten lanserades ursprungligen för snart 20 år sedan.

Tjänsten bygger på gammal analog teknik, vilket är en utmaning för oss som operatör då Telia i rask takt avvecklar sitt kopparnät, samt inte minst att reservdelar blir svårare och svårare att få tag på. Generic Mobiles kostnader för att driva och bibehålla tjänsten ökar därför, men det är trots det vår ambition att forsätta tillhandahålla Larm Modempool. För att vi ska kunna fortsätta leverera tjänsten med den kvalitet du är van vid behöver vi därför justera priset den 1 oktober 2017.

Vi passar samtidigt på att anpassa tjänsten till dagens behov och användarmönster. För att minimera tiden för att förmedla många larm gör vi det möjligt att skicka 15 SMS per samtal. Dessutom inför vi möjligheten att utan kostnad använda Modempoolens Webbportal som ger möjlighet att administrera de mottagare som skall ta emot larm från larmenheten. Mottagarna kan vara ytterligare SMS-mottagare men även av typen Minicall, e-post och uppringda SMS.

Det finns fyra saker du behöver veta

  • Priset för vår tjänst Larm Modempool, med telefonnummer 0740-90 00 00, ändras den 1 okt 2017 till 10 kr per samtal exklusive moms*
  • Tjänsten utökas till att erbjuda 15 SMS per samtal
  • Du får tillgång till Modempoolens Webbportal
  • Generic Mobile erbjuder även andra tjänster för att skicka SMS från larmsändare, t ex via e-post

För frågor om förändringarna i Larm Modempool eller Generic Mobiles tjänster i övrigt, var vänlig kontakta KundCenter på kund@genericmobile.se eller 020-31 00 41.

Ordinarie samtalstaxa tillkommer. Prisändringen avser trafik via de teleoperatörer Generic Mobile har samarbetsavtal med, t ex samtliga större fastnätsoperatörer. En mindre mängd trafik går via operatörer som sätter priset själva, kontakta Generic Mobile kundtjänst för information om din teleoperatör. Generic Mobiles allmänna villkor för teletjänster gäller för tjänstens nyttjande.

DELA MED DIG AV OSS!