November 3, 2020

Generic lanserar ny generation Minicall

Generic lanserar idag en ny generation Minicall byggd på en helt ny plattform och nya terminaler. Även nätet utvecklas genom att terminalerna nu kommunicerar parallellt med det befintliga minicallnätet i kombination med samtliga operatörers 2G och 4G nät i Sverige. Därmed skapas en mycket hög tillgänglighet såväl inomhus som utomhus. Tjänsten lanseras under namnet Minicall+ och kommer också med fler och bättre funktioner såsom multipla kvittenser och kryptering.

Tjänsten riktar sig traditionellt mot verksamheter med behov av kritisk kommunikation, till exempel vård, räddning och jourverksamhet men kan nu adressera ytterligare målgrupper såsom verksamheter med ensamarbetare där det idag efterfrågas bättre produkter. Tjänsten integreras med Generics API:er och webbverktyg vilket ger kontroll över skickade meddelanden, leveransstatus och svar.

”Detta är den enskilt största satsningen som gjorts på Minicall i modern tid. Utvecklingen har gjorts i nära dialog med våra kunder och vi är stolta över att kunna leverera en riktigt kompetent lösning med bästa tänkbara tillgänglighet”, säger Jonas Jegerborn, VD för Generic AB.

Läs mer om Minicall+

DELA MED DIG AV OSS!